Potatisknyten med ansjovis
Perfekt till buffén, som förrätt eller som plockmat.
18 st knyten
- 1 pkt färdig smördeg
- 200 g potatis, Amandine, Belana eller annan favoritsort
- 125 g ansjovisfiléer
- ½ dl parmesanost, riven
- 1 st ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen mjuk, låt den svalna. Skiva upp den i 1 cm skivor.
Skär den färdiga smördegen i 18 st trekanter. Lägg en potatisskiva i mitten på varje smördegsbit och 2 ansjovisfiléer i kryss ovanpå. Vik ihop smördegen.
Vispa ägget och pensla knytena. Strö över parmesan.
Grädda i ugnen ca 15 – 18 minuter tills knytena fått fin färg.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 28 för allt, alltså 2 P per styck.
Points: 34 för allt, alltså 2 P per styck.
Recept och bild – Svensk Potatis
Visited 109 times, 1 visit(s) today