Du i Fokus
Mat & Dryck

Potatisknyten med ansjovis

skriv ut

Perfekt till buffén, som förrätt eller som plockmat.

18 st knyten
  • 1 pkt färdig smördeg
  • 200 g potatis, Amandine, Belana eller annan favoritsort
  • 125 g ansjovisfiléer
  • ½ dl parmesanost, riven
  • 1 st ägg
Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och koka potatisen mjuk, låt den svalna. Skiva upp den i 1 cm skivor.

Skär den färdiga smördegen i 18 st trekanter. Lägg en potatisskiva i mitten på varje smördegsbit och 2 ansjovisfiléer i kryss ovanpå. Vik ihop smördegen.

Vispa ägget och pensla knytena. Strö över parmesan.

Grädda i ugnen ca 15 – 18 minuter tills knytena fått fin färg.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 28 för allt, alltså 2 P per styck.

Points: 34 för allt, alltså 2 P per styck.



 

 

Recept och bild – Svensk Potatis

Visited 109 times, 1 visit(s) today