Du i Fokus
Mat & Dryck

Potatisknyten med ansjovis

skriv ut
Perfekt till buffén, som förrätt eller som plockmat.

18 st knyten
  • 1 pkt färdig smördeg
  • 200 g potatis, Amandine, Belana eller annan favoritsort
  • 125 g ansjovisfiléer
  • ½ dl parmesanost, riven
  • 1 st ägg
Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och koka potatisen mjuk, låt den svalna. Skiva upp den i 1 cm skivor.

Skär den färdiga smördegen i 18 st trekanter. Lägg en potatisskiva i mitten på varje smördegsbit och 2 ansjovisfiléer i kryss ovanpå. Vik ihop smördegen.

Vispa ägget och pensla knytena. Strö över parmesan.

Grädda i ugnen ca 15 – 18 minuter tills knytena fått fin färg.

 

För er Viktväktare:

Personloga Points: 28-34 för allt, alltså 2 PP pre styck.

Mitt WW: Grön 3, Blå 3, Lila 2 per knyte om man använder COOPs smördeg.

SmartPoints Flex: 3 SP Flex per knyte om man använder COOPs smördeg.

SmartPoints: 3 SP per knyte om man använder COOPs smördeg.

 

Recept och bild – Svensk Potatis

Visited 24 times, 1 visit(s) today