Potatisknyten med ansjovis
18 st knyten
- 1 pkt färdig smördeg
- 200 g potatis, Amandine, Belana eller annan favoritsort
- 125 g ansjovisfiléer
- ½ dl parmesanost, riven
- 1 st ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen mjuk, låt den svalna. Skiva upp den i 1 cm skivor.
Skär den färdiga smördegen i 18 st trekanter. Lägg en potatisskiva i mitten på varje smördegsbit och 2 ansjovisfiléer i kryss ovanpå. Vik ihop smördegen.
Vispa ägget och pensla knytena. Strö över parmesan.
Grädda i ugnen ca 15 – 18 minuter tills knytena fått fin färg.
För er Viktväktare:
Personloga Points: 28-34 för allt, alltså 2 PP pre styck.
Mitt WW: Grön 3, Blå 3, Lila 2 per knyte om man använder COOPs smördeg.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex per knyte om man använder COOPs smördeg.
SmartPoints: 3 SP per knyte om man använder COOPs smördeg.
Recept och bild – Svensk Potatis