Du i Fokus
Mat & Dryck

Gelaterian Göteborg – Svensk Glassmästare 2023

skriv ut

I förra veckan gick Glass-SM 2023 av stapeln – en tävling som arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson. Varje år utser en jury av erfarna glassmästare och konditorer Sveriges bästa glassmästare och i år blev det Gelaterian Göteborg som tog hem det ärofyllda priset.

I torsdags var det dags för 24 finalister att göra upp om det ärofyllda priset som svensk glassmästare 2023. Finalisterna tävlade i de fyra kategorierna ”Glassmästarens val”, ” Arla Pro Cream Cheese 25%”, ”Pistageglass med topping” och ”Citrussorbet” och när totalpoängen hade räknats ihop stod Gelaterian Göteborg som segrare.

Juryns motivering
Vinnaren överraskade oss med nytänkande smaker som förflyttade oss till andra platser. Färskosten spelade verkligen huvudrollen i en välbalanserad krämig cheesecake-glass och pistageglassen hade helt rätt krämighet och sälta. Med tydliga och höga smaker i alla kategorier är Gelaterian i Göteborg årets värdiga Glassmästare.

Tävlingsbidragen provsmakas anonymt av juryn. Alla jurypoäng räknas ihop och avgör vilken valör varje bidrag får. Resultatet i samtliga kategorier kommer att publiceras på Gastronords hemsida.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 13 times, 1 visit(s) today