Pasta med kyckling- och spenatsås
4 portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 1 stor rödlök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 stor chilifrukt
- 1 citron
- 2 dl grädde
- 200 gr färsk spenat
- 1-2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och stek den i hälften av oljan. När den fått en fin yta lägger man den åt sidan. Dela löken i fjärdedelar och skiva tunt. Dela vitlöksklyftorna på längden och strimla tunt. Tärna chilin. Fräs lök, vitlök och chili i resten av oljan tills de blir mjuka. Häll tillbaka kycklingen i löken och zest från citronen och låt fräsa 1-2 minuter. Tillsätt spenaten och saften från citronen. Låt spenaten koka ihop med kycklingen. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop ca 5 minuter.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points: 8 P för allt, om man använder matlagningsgrädde 4% och 1 msk olja. Lägg till P för pastan.
Personliga Points: 8-16 PP för allt, om man använder matlagningsgrädde 4% och 1 msk olja. Lägg till PP för pastan.
Mitt WW: Grön 3, Blå 2 per portion om man använder matlagningsgrädde 3,5% och 1 msk olja. Lägg till Sp för pastan.
Smartpoints Flex: 2 Smartpoints Flex per portion om man använder matlagningsgrädde 3,5% och 1 msk olja. Lägg till Sp för pastan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita