Pasta med champinjoner och parmesan

skriv ut
4 portioner
  • 400 gr färska champinjoner
  • 100 gr riven parmesan
  • 1 msk olja
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • peppar

 

Gör så här:

Dela och skiva champinjonerna tunt. Pressa vitlöken. Ha ner champinjonerna i en torr, het, panna och fräs tills de börjar få lite färg och det mesta av vätskan har försvunnit. Dra ner värmen och tillsätt olja och vitlök. Fräs ihop alltsammans tills allt fått en fin färg och stekyta. Salta och peppra.

Finhacka basilikabladen. Dra av pannan från plattan. Ha i basilikan i pannan, blanda om ordentligt, smaka av med salt och peppar. Ta inte för mycket salt, parmesanen ska också i. Blanda valfri mängd pasta med champinjonfräset och strö över parmesanen. Blanda alltsammans ordentligt.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 19, Blå 19, Lila 19 för hela satsen, lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita,  Bild – Marlene Rindå Jikita