Du i Fokus
Mat & DryckUpplevelser

Överraskande Julbordsplateau på Vau De Ville

skriv ut
Under julen 2020 förvandlades många julbord till julkassar och jultallrikar. Vau De Ville på Norrmalmstorg tog det ett steg till. Med hjälp av Erik Videgård skapades en vacker julbordsplateau med överraskande smaker. Otroligt läckert!

Vi har under åren testat många julbord, men vi har aldrig blivit så överraskade som vi blev på Vau De Ville. Vi hade förväntat oss en jultallrik med fantastiska smaker, men fick så otroligt mycket mer. Tallriken var en så kallad plateau, så fullpackad att vi tänkte att det var hela middagen på en tallrik, men det skulle komma mer…

Julbordsplateaun på Vau De Ville bjuder på orientaliska och franska smaker, blandat med en del  traditionell svensk julmat. Här finns sillen och potatisen (krossad mandelpotatis) och laxen (på rågbröd med pepparrots- och citroncrème)  förstås, men även ljumma rödbetor med härlig getost och acasiahonung. Allt är generöst tilltaget och väldigt vackert serverat. Bara förrätten hade räckt att mätta oss, men det skulle komma mer!

Nästa plateau bjuder på varmrätten, eller varmrätterna kanske är mer korrekt. Det mesta här är en överraskning! Lammracken är perfekta, de glaserade högrevsbullar med en orientalist krydda, kan nog vara de godaste “köttbullarna” vi ätit. Laxen (med wasabikräm), sidfläsket med rödkåls-cole slaw och brysselkålen är det enda nästan traditionella på tallriken. Det som sticker ut mest är de alldeles perfekt friterade räkorna. Allt är så otroligt vällagat och så galet gott!

När vi får in första plataeun blir vi så överraskade att vi bara skrattar, när nästa kommer blir vi nästan lite lyckliga. Den första smakade så otroligt gott och vi ska alltså få mer. Vilken lycka! Det är väldigt mycket mat, men man blir ändå inte proppmätt, bara väldigt nöjd.

När efterrätten kommer in blir vi överraskande igen, den är bara ett enkelt rödvinsinkokt päron med vaniljsås. Med de föregående tallrikarna hade vi förväntat oss något mer, men inser snart att här har man planerat smart. Päronet smakar jul, får precis plats i magen och är en perfekt avslutning på en väldigt god middag.

“Julbordet” på Vau De Ville är en överraskning på alla plan. Det är överraskande vackert och överraskande smakrikt. Det kan vara den “snyggaste” maten vi blivit serverade på väldigt länge. Dessutom ligger restaurangen väldigt bra och personalen är otroligt trevlig. Vi rekommenderar  detta varmt!

 

 

Text och bild – Jikitas

 

Visited 46 times, 1 visit(s) today