Du i Fokus
Mat & Dryck

Kycklingrullader med färskostfyllning

skriv ut
4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 200 gr smaksatt färskost (tex vitlök & örter)
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 kruka (2 dl) färsk hackad dragon
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka löken och bland ihop färskost, lök, senap, dragon, salt och peppar till en slät röra. Ställ detta åt sidan.

Dela kycklingfiléerna, läggs dem mellan plastfolie och banka försiktigt ut dem så mycket det går. Bred en lagom mängd röra över varje filé och rulla ihop den. Spara en del av röran till senare att smaksätta såsen med. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Ta resterande röra och lägg i en kastrull. Tillsätt matlagningsgrädden och värm upp under omrörning till en slät sås. Det ska inte koka, utan bara smälta samman. Häll såsen över filéerna och gratinera i ugn ca 20-25 minuter, tills kycklingen är väl tillagade.

Servera med pressad potatis eller ris.

För er Viktväktare:

Points: 22 P för allt, om man använder max 11%-ig färskost och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatis/ris.

Personliga Points: 22-32 PP för allt, om man använder max 11%-ig färskost och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatis/ris.

MittWW: Grön 6, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder max 11%-ig färskost och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för potatis/ris.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 1 076 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Kycklingrullader med färskostfyllning

Kommentarer är stängda.