Kycklingcurry med mango
4 Portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 500 gr kycklingfilé
- 1-2 msk smör och rapsolja
- 1 msk curry
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 mango
- 1 msk juice från lime
- 1 msk kokosflingor
- salt
- peppar
Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Strimla kycklingen. Skär mango i tärningar.
Fräs kycklingen i hälften av fettet tills den fått färg. Ställ den åt sidan. Fräs lök och vitlök i resten av oljan tills den är glansig. Tillsätt currypulvret och kokosflingorna och låt fräsa ca en minut. Häll tillbaka kycklingen, tillsätt matlagningsgrädden och lime och låt alltsammans puttra ihop 2-3 minuter. Häll i mangon och låt puttra ihop ett par minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och gärna en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 13 P för all kyckling, om man använder 1 msk smör-& rapsolja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Personliga Points: 13-21 PP för all kyckling, om man använder 1 msk smör och rapsolja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.
Mitt WW: Grön 4, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 1 msk smör och rapsolja och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita