Kyckling med rostade rotfrukter
4 Portioner
- 600 gr kycklingfilé
- 2 buljongtärning (höns) + 5 dl vatten
- 600 gr potatis i klyftor
- 1-2 stor morot
- 2-3 palsternackor
- 200 gr champinjoner, delad eller i kvartar
- 1/2 purjolök i grova skivor
- 1 rödlök i klyftor
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Lägg potatis, morot, palsternacka och champinjoner i en ugnssäkre form. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Lägg i purjolök och rödlök, rör om och stek ytterligare i ca 10 minuter eller tills potatisen känns klar.
Salta och peppra kycklingfiléerna. Lägg filéerna i sjudande buljong och sjud under lock i ca 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5 minuter. Ta upp och lägg dem skivade över rotfrukterna.
Servera gärna med en klick creme fraishe.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 10 P för allt.
Points: 18 P för allt.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 66 times, 1 visit(s) today