Kyckling med jalapeñosås
4 portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 1 gul lök
- 1 stor burk champinjoner (400 gr)
- 150 gr Kavli mjukost Hot Jalapeño
- 1 tsk majsstärkelse
- 1-2 msk smör och rapsolja
Gör så här:
Häll av spadet av champinjonerna, spara och ställ åt sidan. Hetta upp en stekpanna, häll ner champinjonerna. Fräs dem tills de börjar “gnissla”. Finhacka löken. Dra ner värmen. Ha ner hälften av fettet och löken i stekpannan och fräs alltsammans tills de får en fin färg. Salta och peppra. Häll över i en skål och ställ åt sidan.
Strimla kycklingen, fräs i resten av fettet. Häll tillbaka lök- och champinjonfräset när kycklingen fått lite färg. Rör ut majsstärkelsen i champinjonspadet och häll ner i stekpannan. Ha i mjukosten och blanda om ordentligt. Låt småputtra till lagom krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points: 17 P för all sås, om man använder 1 msk smör. Lägg till P för pasta.
Personliga Points: 17-25 PP för all sås, om man använder 1 msk smör. Lägg till Sp för pasta.
Mitt WW: Grön 19, Blå 14, Lila 14 för all sås, om man använder 1 msk smör. Lägg till Sp för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita