Du i Fokus
Mat & Dryck

Lakritskocken gör comeback

skriv ut
Tillsammans med Douglas Spiik utvecklade Lakritsfabriken den unika smaksättningsserien kallad Lakritskocken. Detta var några år sedan, men nu är han tillbaka!  I samband med Lakritskockens comeback har produkterna fått en helt ny kostym, men med samma unika smak.

Lakritskocken är den ultimata smaksättningen för alla sommarens grillfester och middagar. Den unika smaken av lakrits gör vilken rätt som helst lite festligare med sin varma och milda smak. Smaksättningsserien har med sina noga utvalda råvaror samt den unika ingrediensen blivit en mycket eftertraktad produkt på lakritsmarknaden. Att experimentera med lakrits har blivit allt mer populärt och fler vågar prova att utmana sig i köket med den unika råvaran.

Lakritskockens sortiment är varierat med en färdigblandad glaze och rub som fungerar utmärkt att använda till både kött och grönsaker som tillagas på grill eller vid spis. Serien har även salt och pepparblandningar som passar till det mesta. Alla produkter från Lakritskocken är anpassade för grytor och grillning.

Lakrits & Chili Rub – En rub med smak av rökig paprika, vitlök, lakrits och chipotle. Passar till grillning eller stekning av nöt, fläskkött eller kyckling. Gnid in rubben 30-60 minuter innan tillagning. Lakritskockens rub passar även mycket bra som krydda i grytor för att få en mustigare, varmare och fylligare smak.

Lakritsglaze – En glaze med smak av olika sorters peppar, lakrits och fänkål. Används som smakhöjare i såser och passar till nöt, fläskkött och kyckling. Pensla glazen vid grillning eller stekning av råvaran, använd gärna som sista touch innan servering.

Lakrits & Black Garlic Salt – Flingsalt från isländska Saltverk, tillsammans med Black Garlic, fermenterad vitlök som ger en sötaktig lakritssmak och Lakritsfabrikens lakritsgranulat. Passar bra till stekt/ grillat nöt, fläsk, vilt, fisk, skaldjur, såser, dressingar.

Lakrits & Sanshopepparsalt – Flingsalt från isländska Saltverk, tillsammans med Sanshopeppar, en japansk peppar med hög citrussmak och Lakritsfabrikens lakritsgranulat. Passar till all typ av kött, fisk och fågel. Även en mycket god smaksättning i sallad, dressing och såser. 

En roligare middag med spännande smak helt enkelt!

 

Text och bild – Lakritsfabriken

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today