Kyckling med glöggsås
4 portioner
- 600 gr kyckling
- 1 gul lök
- 2 dl glögg
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk majsstärkelse
- 600 gr haricots verts
- 1 msk vinäger
- 1-2 msk flytande margarin
- 1/2 dl hett vatten
- 1 buljongtärning (kyckling)
- Salt
- Peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och bryn den i en stekpanna i hälften av fettet, ställ åt sidan. Finhacka löken. Dra upp värmen, ha i haricots vertsen, dra ner värmen efter någon minut, ha i resten av fettet och löken. Fräs ihop ett par minuter. Häll tillbaka kycklingen i pannan, rör ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll detta samt grädden, vinägern och glöggen över kycklingen. Blanda om, låt koka ett par minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och häll mer i grytan, blanda om och koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en fräsch sallad.
Tips: Går bra även med tex fläskfilé eller lövbiff – byt bara buljongtärning efter det som väljs.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 20 P för hela grytan om man använder 1 msk fett, 4%-ig matlagningsgrädde och glögg utan tillsatt socker. Lägg till P för ris.
Points: 20 P för hela grytan om man använder 1 msk fett, 4%-ig matlagningsgrädde och glögg utan tillsatt socker. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se