Kyckling med apelsin- och rosmarinsås
4 portioner
- 500 gr kyckling
- 1 gul lök
- 1 apelsin
- 1/2 kruka rosmarin
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk smör och rapsolja
- 1 buljongtärning (kyckling)
- Salt
- peppar
Gör så här:
Hacka löken. Tvätta och riv det yttersta av skalet (zest) på apelsinen. Pressa juicen ur apelsinen. Plocka bladen på rosmarinen och hacka dem.
Bryn kycklingen i fettet till det får lite färg, tillsätt löken och fräs tills alltsammans får färg. Tillsätt apelsinjuice, zesten, smula ner buljongtärningen, rosmarinhacken och häll över grädden. Blanda om och låt koka ihop under omrörning ett par minuter tills de blir en krämig konsistens.
Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad och pasta eller ris.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för all kyckling, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Personliga Points: 16-24 PP för all kyckling, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta.
Mitt WW: Grön 5, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till Sp för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita