Krämig pasta- och kasslergratäng
6 portioner
- 500 gr pasta
- 400 gr kassler
- 1 stor lök
- 3 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 stor tomat
- 2 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Hacka löken, tärna kasslern, skär tomaten i tunna skivor.
Fräs lök och kassler lite snabbt, tills löken “glänser”. Häll ner pasta, kassler och lök i en stor ugnssäker form, salta och peppra. Blanda ordentligt.
Vista ihop ägg och mjölk, samt lite salt och peppar, och häll detta över pastablandningen.
Lägg tomaten över alltsammans och toppa med riven ost.
Gratinera i ugn ca 20-25 minuter eller tills gratängen har fin färg.
För er Viktväktare:
Points: 66 Points för hela gratängen, om man använder lättmjölk och 10%-ig ost.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 2 184 times, 41 visit(s) today