Korv i ugn

skriv ut
3-4 portioner
  • 500 gr valfri middagskorv
  • 3 tomater
  • 1 lök
  • 2 dl riven ost
  • senap
  • ketchup
Gör så här:

Skär en skåra längs med hela korven och flera mindre rätt över och spruta senap och ketchup i valfri mängd i den längsgående skåran. Skär löken och tomaterna i skivor och täck botten på en ugnssäker form med detta och placera korven ovanpå. Strö över osten och tryck gärna ner lite i skårorna också.

Ställ i mitten av ugnen på ca 225 grader tills osten fått lite färg.

Servera med potatismos eller vår vitkålsgratäng.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 42 PP för hela korven (kycklingkorv), 2 PP för ost max 10%. Lägg till PP för ketchup och senap, plus potatismoset.

Mitt WW: Grön 30, Blå 30 för hela korven +  Grön 4, Blå 4 för osten om man tar max 12%-ig ost. Lägg till SP för ketchup och senap, plus potatismoset.

SmartPoints Flex: 30 SP Flex för hela korven +  4 SP Flex för osten om man tar max 12%-ig ost. Lägg till SP för ketchup och senap, plus potatismoset.

SmartPoints: 30 SP för hela korven +  4 SP för osten om man tar max 12%-ig ost. Lägg till SP för ketchup och senap, plus potatismoset.

 

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita