Korv i ugn
3-4 portioner
- 500 gr valfri middagskorv
- 3 tomater
- 1 lök
- 2 dl riven ost
- senap
- ketchup
Gör så här:
Skär en skåra längs med hela korven och flera mindre rätt över och spruta senap och ketchup i valfri mängd i den längsgående skåran. Skär löken och tomaterna i skivor och täck botten på en ugnssäker form med detta och placera korven ovanpå. Strö över osten och tryck gärna ner lite i skårorna också.
Ställ i mitten av ugnen på ca 225 grader tills osten fått lite färg.
Servera med potatismos eller vår vitkålsgratäng.
För er Viktväktare:
Points: 42 P för hela korven (kycklingkorv), 2 P för ost max 10%. Lägg till P för ketchup och senap, plus potatismoset.
Personliga Points: 42 PP för hela korven (kycklingkorv), 2 PP för ost max 10%. Lägg till PP för ketchup och senap, plus potatismoset.
Mitt WW: Grön 30, Blå 30 för hela korven + Grön 4, Blå 4 för osten om man tar max 12%-ig ost. Lägg till SP för ketchup och senap, plus potatismoset.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita