Korv i ugn
3-4 portioner
- 500 gr valfri middagskorv
- 3 tomater
- 1 lök
- 2 dl riven ost
- senap
- ketchup
Gör så här:
Skär en skåra längs med hela korven och flera mindre rätt över och spruta senap och ketchup i valfri mängd i den längsgående skåran. Skär löken och tomaterna i skivor och täck botten på en ugnssäker form med detta och placera korven ovanpå. Strö över osten och tryck gärna ner lite i skårorna också.
Ställ i mitten av ugnen på ca 225 grader tills osten fått lite färg.
Servera med potatismos eller vår vitkålsgratäng.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 42 P för hela korven (kycklingkorv), 2 P för ost max 10%. Lägg till P för ev tillbehör.
Points: 42 P för hela korven (kycklingkorv), 2 P för ost max 10%. Lägg till P för ketchup och senap, plus potatismoset.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 39 times, 1 visit(s) today