Du i Fokus
Mat & Dryck

Klassisk Skånsk Lerpottasill

skriv ut
4 personer
  • 2 burkar matjesfiléer á 200 g
  • 8 kokta färskpotatisar
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 röd lök, fint hackad
  • 1/2 dl dill, fint skuren
  • 1/2 dl gräslök, fint skuren
  • 50 g smält smör
Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Häll av spadet på sillen, skär den i bitar. Skär potatisen i skivor, hacka löken fint och hacka äggen.

Smörj en form och lägg i den skivade potatisen. Fördela sedan sill, lök och ägg över potatisen i formen.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Smält smöret i kastrull tills det blir gyllene. Slå över det brynta smöret och strö över dill och gräslök.

Servera genast med knäckebröd och ost.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 25 P för hela formen om man inte räknar med det smälta smöret. Lägg till 11 P för 25 gr smör eller 22 P för 50 gr smör. Lägg även till P för andra ev tillbehör.

Points: 25 P för hela formen om man inte räknar med det smälta smöret. Lägg till 11 P för 25 gr smör eller 22 P för 50 gr smör. Lägg även till P för andra ev tillbehör.



Recept och bild – Svensk Potatis

Visited 550 times, 1 visit(s) today