Kasslertorn med ris
6 portioner
- 600 gr kassler
- 1 zucchini
- 1 aubergine
- 1 röd lök
- 2 stora tomater
- 150 gr riven ost
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1/2 kruka färsk timjan
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Putsa och skiva kasslern i 6 lika tjocka skivor. Tvätta och skiva auberginen, salta på bägge sidorna och lägg på hushållspapper en liten stund för att få ur vätskan. Tvätta och skiva även zucchini och tomaterna. Skala och skiva löken. Lägg kasslerskivorna i botten av en gratängform, lägg tomater, aubergine, zucchini och lök ovanpå. Anpassa så att kasslerskivan fylls och det blir ett hyfsat stadigt torn.
Häll grädden runt tornen, toppa varje torn med ost. Strö timjan över alltsammans. Grädda i ugn ca 25-30 minuter, grönsakerna ska vara mjuka.
Servera med kokt ris.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 33 P för hela formen, om man använder max 10%-ig riven ost och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Points: 33 P för hela formen, om man använder max 10%-ig riven ost och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se