Kasslersås med fetaost
Till 4 portioner behöver du:
- 200 g kassler
- 1 purjolök
- 10 färska champinjoner
- 8 soltorkade tomater, blötlagda
- 100 gr fetaost
- 2 tomater
- ½ chilifrukt eller efter smak
- ½ buljongtärning, kött eller grönsaker
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk flytande margarin
- salt & peppar
Gör så här:
Skär kassler, champinjoner, tomater och fetaost i bitar. Hacka purjolök och tomat.
Låt kassler, purjolök och champinjoner fräsa i matfettet i en stekpanna. Ha i buljongen. Koka bort det mesta av vätskan som blir av champinjonerna. Tillsätt tomaterna och chilin och häll över matlagningsgrädden. Koka ihop och låt puttra till krämig konsistens. Lägg i fetaosten strax innan serveringen så den precis blir varm men inte hinner smälta så mycket.
Servera gärna tillsammans med pasta.
Smaklig måltid!
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 188 times, 1 visit(s) today