Du i Fokus
Hem & Inredning

Mateus fixar kryddorna!

skriv ut
Tänk er doften av örter och kryddväxter. Ett köksfönster fullt av prunkande växter som du kan nypa en kvist av och använda direkt i din matlagning. Det blir knappast fräschare än så.

Mateus hjälper oss med detta med höstens stora nyhet, The Mateus Urban Garden Collection som designats av Filippa Lundahl. Kollektionen innehåller krukor och fat i olika storlekar med dels glaseras, dels oglaserat stengods, och kommer i färgerna vit, grå, bordeaux, ocean. Filippa Lundahl är dotter till Mateus grundare Teresa Lundahl och hon ser sin kollektion som en hyllning till alla härliga kryddväxter som man kan ha i sitt kök.

De minsta krukorna är anpassade till krydd- och salladsodlaren Svegros sortiment av ekologiska köksväxter i kruka. I de lite större krukorna kan man samla sina favoritörter och kryddor så man har dem nära till hands.

Många känner Mateus som porslinet med “bubblor”. Att förnya sig och skapa något helt nytt är förstås en utmaning. Men deras slogan “Mateus Urban Garden Collection – början på något nytt”, ger utrymme för något helt nytt och spännande.

Med serien Mateus Urban Garden Collection vill man slå ett slag för den urbana storstadsmänniskan som varken har tid eller plats att anlägga en egen köksträdgård, men som inte desto mindre när en längtan om en egen grönskande oas. Med Mateus Urban Garden Collection krävs inga gröna fingrar, avancerad växtnäring eller speciella odlingslampor.

Till jul kommer det även en liten exklusiv säsongsspecial i guld för att matcha högtidens pynt.

Mateus urban gardenMateus Urban Garden

Bild och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 15 times, 1 visit(s) today