Du i Fokus
Mat & Dryck

Godaste lakritsen till påsk!

skriv ut
Lakritsälskare har en riktigt god påsk framför sig. Haupt, Lakrids by Johan Bulow och Lakritsfabriken har alla välsmakande påskgodis i fina förpackningar som inte behöver gömmas i något färgglatt påskägg av papp.

Haupt Påsk är rörsocker- och honungskaramelliserade italienska mandlar omgivna av lakritspulver från Kalabrien, salmiak och vit choklad. Först får man smaken av den pudrade salmiaken, innan chokladen och lakritsen börjar kännas. Sen kommer mandeln fram och sötman sprider sig i munnen. Flera smaker och texturer i en salig blandning!

Lakritsfabrikens påskägg är ett ägg i vitlackad metall fyllt med 100 gram toffee och 40 gram av Premium Liquorice Salty. Toffee är en härligt seg kola med smak av lakrits och mint och Premium Liquorice Salty är en mjuk, salt och smakrik lakrits som innehåller 6% lakritsrot från Iran. Ägget har olika fyllningar varje år.

Lakrids by Johan Bulow har lyxat till det med två olika smaker på årets påskägg. EASTER EGG – Dark & Passion Choc Coated Liquorice är söt och mjuk lakrits som är rullad i mörk choklad och smaksatt med syrlig passionsfrukt. Chokladens intensiva sötma och balanserade bitterhet passar bra ihop med passionsfruktens exotiska aromer. Den mustiga chokladsmak och syrligheten från passionsfrukten blir en härlig blandning i munnen.

EASTER EGG – Dulce de Leche Choc Coated Liquorice är läckert silvermarmorerade kulor med en intensiv smak som kommer från den karamelliserade Dulce de Leche-chokladen. Den mjuka kolan är smaksatt med havssalt och lakritspulver. Choklad, lakrits och halvsalt i en perfekt kombination! Årets favorit!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 9 times, 1 visit(s) today