Färsspett med raita
Till 4 portioner behöver du:
Färsspetten:
- 400 g nötfärs
- 1 ägg
- ½ dl ströbröd
- ½-1 tsk salt
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk svartpeppar
Raita:
- 4-5 tomat
- ½ gurka
- 1 lök
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 200 gr matlagningsyoghurt
Gör så här:
Börja med att lägga spetten i blöt, om du använder träspett.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop färsen med ägget, ströbrödet och kryddorna. Se till att det är väl blandat. Dela färsen i 4 lika stora delar och forma till en korv och trä spettet igenom. Häng spetten över kanten på en mindre form så köttet hänger fritt. Tillaga i ugn ca 10-15 min, tills köttet har en fin stekyta.
Hacka grönsakerna till raitan och blanda ihop dem med spiskummin, chili och matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera färsspetten tillsammans med raita och kokt ris.
Smaklig måltid!
För er viktväktare:
Points: 27 P för alla spett (7 per spett) om man använder 10% nötfärs och 0 P för all raita om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt. Lägg till Points för ris
Personliga Points: 27-29 PP för alla spett (7 per spett) om man använder 10% nötfärs och 0-2 PP för all raita om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt. Lägg till PP för ris.
Mitt WW: Grön 6, Blå 6, Lila 6 per spett om man använder 10% nötfärs och Grön 2, Blå 0, Lila 0 för en portion raita om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt. Lägg till Points för ris.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 13 – April