Du i Fokus
Dryck

Winter Life Collection – vinterteer från Life by Follis

skriv ut

Life by Follis är ett omsorgsfullt producerat te av premiumkvalitet. Det har spännande smaker med noggrant utvalda råvaror och låg miljöpåverkan. Årets vinterkollektion innehåller fyra juliga smaker som värmer gott en kall dag.

För att få fram det bästa och godaste teet plockas bara plantans två finaste översta blad samt knopp. Plantorna växer högt upp i bergen i Indien och kommer från ett och samma plantage och är därför Single Estate. Teet produceras enligt ortodox metod vilket ger en djupare smak på teet och det behöver därför bryggas lite längre.

I vinterkollektionen finns klassiska vinter- och julsmaker, Apelsinchoklad, Glühwein, Mandelkrokant, och Saffran. Påsarna kommer i en praktisk ask som även blir en dekoration på bordet, 10 påsar av vare smak. Dessa sorter finns endast i Winter Collection-asken och går alltså inte att köpa som individuella smaker.

Om teerna kan sägas att man tydligt känner på doften vilket te som finns i koppen. Det doftar mycket. Mer än de smakar. Medan doften utmärker sig, är smaken däremot mer lågmäld men finns tydligt där. Vi kan tänka oss att ha särskilt apelsinchokladen och saffran som smaksättning i någon av julens efterrätter eller drinkar.

Produkter är ekologiska och Fairtradecertifierade. Namnet Life by Follis står för allt det goda du bidrar med för djur- och naturlivet samt rättvisa levnadsförhållanden för människorna som arbetar med tetillverkningen.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Tekompaniet

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today