Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Spännande smaker i Fox Creek Short Row Shiraz

skriv ut
Jim och Helen Watts slog sig ner i Fox Creek i början av 80-talet med ambitionen att göra det bästa vinet i McLaren Vale. Bredvid deras hus planterades vinrankorna i ovanligt korta rader pga husets placering. Dessa rankor visade sig ge druvor av högsta kvalitet och vinet döptes till Short Row Shiraz.

McLaren Vale ligger mellan havet och Mount Lofty, strax söder om Adelaide i South Australia. Området ligger cirka sju kilometer från havet och har ett klimat som påminner om medelhavsklimat. Fox Creek Wines grundades 1984, vinmakare är Scott Zrna. Under åren har de producerat många populära viner, bla Red Baron Shiraz och Fox Creek Shiraz.

Fox Creek Short Row Shiraz platsar absolut på topplistan. Det är ett mycket fruktigt, smakrikt vin med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, mörk choklad, plommon, kaffe, peppar och kokos. Doften är ungefär densamma som smaken, även där med fatkaraktär och inslag av bär, choklad och kokos och kanske lite lakrits.

Ett balanserat och friskt vin som passar bra till mustiga smakrika kötträtter. Detta är vinet för dig som tycker om massor med smak och mångfasetterade smakkombinationer. Särskilt spännande till en vinprovning, då det finns många smaker att upptäcka här.

Artnr: 6251

Pris: 149 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Stellankramer

Visited 16 times, 1 visit(s) today