Du i Fokus
Mode & SkönhetTeknik

Orrefors lanserar klockkollektion

skriv ut
Orrefors presenterar O-Time by Lena Bergström. En klockkollektion, framtagen i samarbete med Ur&Penn, inspirerad av Orrefors 120-åriga historia och de småländska skogarna med klockor som uttrycker elegans och stil.

”Ett armbandsur från Orrefors bör såklart ha ett glas med slipade fasetter”, säger designern Lena Bergström. Hon syftar på Orrefors långa tradition med den slipade kristallen. ”Så jag koncentrerade mig på just glaset. Det skulle vara smycket på klockan.”

I de elegant slipade fasetterna speglar sig omgivningen. Och beroende på valet av färg på urtavlan blir reflektionerna i fasetterna olika. Armbandet i vegetabiliskt garvat Tärnsjöläder och den rena boetten i rostfritt stål binder samman känslan av exklusiva och tidlösa material.

Med O-Time by Lena Bergström fokuserar Orrefors på natur och skandinavisk enke

lhet. Kollektionen innefattar en klockmodell i sex olika färgsättningar på urtavla och läderarmband och kantas av klassiska influenser. Färgskalan går i naturtoner såsom natur, konjak, mörkbrun och svart. Genom lanseringen tar Orrefors ett steg mot visionen att vara det självklara valet för kvinnor och män som vill bära stilfulla klassiker som varar år efter år.

Lena Bergström är en framgångsrik designer och glasformgivare. Hennes glaskollektioner har tilldelats internationella utmärkelser och kan ses på designmuseer runt om i världen. Hennes formspråk kännetecknas av rena, moderna och arkitektoniska former med starka kontraster.

O-Time by Lena Bergström kommer att kosta 1798 kr och lanseras exklusivt 7 mars.

 

 

Text och bild – pressmaterial/Ur&Penn

Visited 11 times, 1 visit(s) today