Du i Fokus
Dryck

Relax “Winter Edition”

skriv ut
Relax Riesling firar 20 år på den svenska marknaden och vad passar då bättre än att fira med en speciellt framtagen vinteretikett. Relax “Winter Edition” är med samma goda innehåll som förut, men med en annan utsida, och finns i begränsad upplaga under vintern.

Årgång 2019 av Relax Riesling är ungdomlig, charmerande och druvtypisk rakt på sak. Saftig persika, päron och örter i framkant medan det hintas citrus och honung i bakgrunden. Smaken är rättfram i sin okomplicerade stil och tack vare friskheten i syran och renheten i frukten så blir sötman välintegrerad i vinet. Relax passar perfekt som en aperitif, till fiskrätter, till kryddstarkare asiatisk mat eller varför inte till en bit blåmögelost.

Relax Riesling kommer från det familjeägda vineriet Schmitt Söhne som producerat vin i över 5 generationer. Vineriet ligger nära floden Mosel i byn Longuich.

År 1919 så grundades vinfirman Schmitt Söhne av Hilar Schmitt som ett litet lokalt vineri och där man också hjälpte mindre odlare att vinifiera och sälja vinerna lokalt. Hundraett år efter grundandet så är Schmitt Söhne fortfarande familjeägt och drivs av Juliane Schmitt som är 5:e generationen. Juliane har en stor passion för vin och driver framgångsrikt familjefirman som idag har vuxit till ett av Tysklands största vinerier med export till stora delar av världen.

Varför en blå flaska kan man undra? Jo, för att den syns och sticker ut bland mängden av vinflaskor på hyllorna. Den fångar snabbt betraktarens blick och är en färgnyans som sänder ut en lugn och behaglig signal. Detta berättar Juliane Schmitt som driver företaget som femte generationen.

2019 Relax Riesling, Winter Edition, hittar du i de flesta Systembolagsbutiker så långt lagret räcker. Sedan finns förstås flaskorna med den vanliga etiketten kvar.

Artnr: 7230-01

Pris: 69 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Moestue

 

Visited 38 times, 1 visit(s) today