Du i Fokus
Dryck

Ostras Pedrin Organic Verdejo – fruktig och frisk med toner av melon

skriv ut
Verdejo är en av de främsta vitvinsdruvorna i Spanien. Flera av de bästa vita kvalitetsvinerna, bla Ostras Pedrin, är gjorda av denna druva. Druvan är frisk och fruktig med en lätt aromatisk ton och kan beskrivas som en korsning mellan Sauvignon Blanc och Pinot Grigio.

Ostras Pedrin är ett lokalt spanskt känslouttryck vid en plötslig överraskning som exempelvis “wow”, ”jösses”! Den tuffa lilla fisken på boxen med hajfena ska inspirera oss till nyfikenhet. Våga prova en druva du aldrig har smakat!

”En ganska okänd druva hos den svenska konsumenten men detta vin har egenskaper som är mycket uppskattade säger Kajsa Malmborg, vinansvarig på Berntson Brands. Druvan är smakrik, rund, med bra syra som balanserar den mogna frukten, torr, örtig och aromatisk.”

Ostras Pedrin Organic Verdejo är fruktig och frisk och har toner av melon, persika, lime, grapefrukt och fänkål samt örtiga inslag. Det är ett torrt vitt vin som passar till ett många olika rätter såsom kyckling, fisk, ostar som Manchego, fetaost, halloumi och vegetariska rätter men passar även bra även som mingelvin.

Ett mycket fräscht sommarvin helt enkelt!

 

Ostras Pedrin Organic Verdejo

Artikelnummer: 5152

Pris: 239kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 30 times, 1 visit(s) today