Du i Fokus
Dryck

Nederburg –  eleganta viner till sommarens delikatesser

skriv ut
Nederburg är den Sydafrikanska vinproducent som år efter år vinner flest utmärkelser för sina viner, både i Sydafrika och internationellt. Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat och Nederburgs Winemaster Reserve Riesling är två goda sommarviner som passar många smaker och tillfällen och är perfekt att ha hemma i sommar! 

Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat och Nederburgs Winemaster Reserve Riesling är två prisvärda, nyansrika och eleganta viner från Sydafrika som gör sig väl till sommarens alla delikatesser – och funkar på såväl stora middagskalas som en familjemiddag på bryggan. Vinerna fungerar också utmärkt att dricka för sig själv om man vill ha ett glas att sippa på utan mat till.

Nederburgs Winemaster Reserve Riesling är gjort av druvor odlade på högt belägna vingårdar i Paarl, Sydafrika, där klimatet är något svalare och där endast delar av vingårdarna får viss microbevattning. Druvorna handplockas i rätt ögonblick för att få frukter av så hög kvalitet som möjligt. De pressas försiktigt och sedan får musten klarna på naturlig väg genom sedimentering. Därefter sker jäsning i rostfria ståltankar i tre veckor vid 15 grader.

Nederburgs Winemaster Reserve Riesling har en frisk och fräsch smak med inslag av ananas och lime. Doften är blommig och fruktig med toner av ananas, citrus och viss kryddighet. Vinet passar mycket bra som kyld apéritif och till somriga rätter med fisk, skaldjur eller kyckling.

Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat har en medelfyllig och fruktig smak med mogna tanniner och bra intensitet där man finner mörka bär och frukter, lakrits samt en kryddig ekfatskaraktär. Doften är medelstor med inslag av mörka bär som björnbär och blåbär, röda bär och fat samt en fläkt av örter och lakrits. Vinet passar perfekt till det grillade köttet eller grönsakerna.

Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat är ett rött vin som består till 70 procent av druvan Shiraz och 30 procent Tannat. Druvorna skördas för hand och med maskin under februari och mars och vinifieras separat i rostfria ståltankar under två veckor. Vinet lagras sedan i fat av fransk och amerikansk ek under åtta månader.

Bägge är utmärkta och goda att dricka idag, men kan även sparas 2-3 år om man så önskar.

 

Nederburg Winemaster Reserve Riesling
Artikelnr: 74621
Pris: 94 kr
Nederburg The Winemasters Shiraz Tannat
Artikelnr: 2027
Pris: 89 kr
Text och bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 21 times, 1 visit(s) today