Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Ikoniska dragartisten Miss Inga tar över True Colours Cava.

skriv ut
Sedan lanseringen 2017 har försäljningen av True Colours Cava genererat totalt 2,3 MSEK till Regnbågsfonden. Martin Johansson/Miss Inga berättar att han blev djupt hedrad och mycket glad av att få frågan om han ville designa årets True Colours-flaska och att inspirationen flödade.

Miss Inga, eller Martin Johansson som han heter till vardags, är en av Sveriges mest ikoniska dragqueens. I över 25 år har han showat och underhållit – i vått och torrt och ibland under hot, med fara för sitt eget liv – som sitt glamourösa och kaxiga alter ego. Nu tar han över stafettpinnen från Camilla Thulin, vars klänning han bär på bilden, och står för designen för sommarens limiterade upplaga av den prisbelönta cavan True Colours.

– Att det blev just ormskinnsmönster beror på flera olika saker. Dels ömsar ormar skinn – något jag själv gör på nästan daglig basis när jag pendlar mellan att vara Martin och Miss Inga. Dessutom är det en process som många som kommer ut upplever att de genomgår. Ormskinn är också en gammal klassiker i dragbranschen. Vi dragqueens älskar glammiga mönster som leopard och orm.

Miss Inga är sedan många år tillbaka hett efterfrågad som dragartist på Sveriges stora scener, creative director och driver dessutom den mångfaldigt prisbelönta nattklubben Backdoor, som just nu håller stängt på grund av coronapandemin. Men Martin/Miss Ingas liv har inte alltid varit en dans på rosor.

– I Sverige har attityden förändrats mycket sen jag själv började uppträda som Miss Inga. Jag har tidigare upplevt mycket hot och glåpord och har ibland varit rädd att vistas utomhus klädd som Miss Inga. Men idag är det bättre, mycket tack vare organisationer som Regnbågsfonden. Jag är stolt att få delta i deras arbete.

True Colours är en högkvalitativ cava som belönats med bronspris i Decanter Competition, ett av vinvärldens mest prestigefyllda priser. True Colours Cava har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.

 

True Colours Cava
Artikelnr: 78045
Pris: 99 kr

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today