Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Den nya snapsen är Lagom

skriv ut
Nyligen lanserade Pernod Ricard Sverige sin första snaps med lägre alkoholhalt – Lagom® Kryddat Brännvin. Med en storlek och alkoholstyrka som är alldeles lagom avvägd, utan att tumma på den klassiskt skandinaviska smakupplevelsen av dill och kummin, utmanar och förnyar Lagom® den traditionstyngda snapskategorin.

För första gången på nästan 10 år lanserar Pernod Ricard Sverige ett nytt kryddat brännvin. Lanseringen är banbrytande – Lagom Kryddat Brännvin är den första snapsen på svensk marknad med en alkoholhalt på 25%. Lagom® är ett resultat av hårt arbete och en passion för att erbjuda något helt nytt.

Smakpaletten är klassisk – en fräsch smak av dill följs av en rund och fyllig ton av kummin som avslutas med en förnimmelse av fänkål och fatkaraktär.

– Snaps är en oerhört traditionsenlig dryck. Dess kryddiga smakprofil och höga alkoholhalt är hedersgäst vid varje svensk högtid. Vi ville skapa ett helt nytt brännvin som följer den klassiska smakpaletten men som samtidigt möter den stigande efterfrågan på ekologiska dryckesalternativ med lägre alkoholhalt. Där och då föddes idén till Lagom Kryddat Brännvin, säger Nicklas Sandström, affärsutvecklare på Pernod Ricard Sverige

Lagom® Kryddat Brännvin är en ekologisk snaps med en alkoholhalt på 25% och som finns i  systembolagets beställningssortiment.

Kombinera gärna Lagom® Kryddat Brännvin med klassiska rätter från svenska högtider så som sill, strömming, lax och kräftor. Men lägg den inte i frysen, kylen är Lagom.

Lagom Kryddat Brännvin
Artnr: 82709
Pris: 189 kr

 

Text och bild – Pernod Ricard Sverige

Visited 2 times, 1 visit(s) today