Du i Fokus
Dryck

Bulmers – ny cider med frisk smak av blodapelsin

skriv ut
Den brittiska ciderproducenten Bulmers lanserar nu en ny cider med en fruktig smak av blodapelsin – Zesty Blood Orange. En cider som påminner lite om aperol men inte med samma beska, utan är mildare i smaken. Perfekt en solig vårdag, kanske till första grillminglet för säsongen. 

Bulmers nya utgåva Zesty Blood Orange har smak av saftig blodapelsin och en balans mellan sötma och syra. Den karaktäristiska brittiska äppelcidern tillsammans med citrusaromer från blodapelsin ger en härlig eftersmak och har en färg som påminner solnedgången.

– Det känns helt rätt att lansera Bulmers Zesty Blood Orange nu då den passar lika bra på afterski som till vårens och sommarens tillställningar. Den är frisk och läskande och är ett trevligt inslag med låg alkoholhalt till både middagar och fester, säger Linda Hellman, marknadschef Heineken/GL Brands.

Bröderna Fred och Percy Bulmer, som växte upp i Herefordshire i Storbritannien, fick tidigt tipset av sin mor att göra något som aldrig skulle bli omodernt. De följde hennes råd, vilket resulterade i Bulmers Cider som sedermera har gjort storslagen succé. Med sina 130 år är Bulmers världens största och äldsta ciderproducent, vars dryck än idag ger en genuin ciderupplevelse för människor världen över.

Bulmers har över 800 frukträdgårdar och tre miljoner planterade äppelträd, vilka brukar beskrivas som en skog av fruktträd. Äpplena växer fritt och varje år skördas cirka 100 000 ton äpplen som blir till cider. Bulmers Original Cider lanserades för två år sedan och har blivit en storsäljare. Den framställs av gårdens egenodlade äpplen.

Bulmers Zesty Blood Orange finns nu att köpa via Systembolagets beställningssortiment. Serveras väl kyld, som den är, med eller utan is. Passar som apertif eller som mingeldryck.

Artnr: 83429

Pris: 26,90 kronor

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 25 times, 1 visit(s) today