Du i Fokus
Dryck

Barceló Imperial Onyx – en rom filtrerad med ädelstenar!

skriv ut
Den 2 september lanserade en av världens ledande romproducenter en extraordinär mörk rom på den svenska marknaden. Barceló Imperial Onyx är en gyllene mahognyfärgad förälskelse i flytande form som filtrerats med onyx-stenar.

Barceló Imperial Onyx har tidigare endast erbjudits på ett antal utvalda restauranger i landet, men finns från nu äntligen tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment

Vad det handlar om är en härligt fyllig mahognyfärgad premiumrom med en robust, fyllig och strukturerad kropp. I dess karaktär trängs rostade aromer, med subtila drag åt körsbär, kaffe och torkad frukt men även med överraskande inslag av mineraler i näsa och gom. Allt omfamnas av djupa toner av ek och vanilj och med en eftersmak som dröjer sig kvar länge, länge.

I Sverige erbjuds sedan tidigare två romsorter från producenten: Barceló Gran Anejo och Barceló Imperial. Nyheten Barceló Imperial Onyx har liksom sitt syskon Barceló Imperial lagrats i 6-10 år på amerikanska ekfat. Dock med en betydligt högre rostningsgrad. Barceló Imperial Onyx har dessutom – som namnet antyder – filtrerats med onyx-stenar, vilket ger rommen dess touch av mineraler både i doft och smak. Onyx är en svart ädelsten som består av ett mineral och som vanligtvis används i smycken, skulpturer och konstverk.

– Det här är helt klart en rom som saknar motstycke på den svenska marknaden. Barceló har verkligen överträffat sig själva genom Onyx, och det ska bli mycket spännande att följa hur denna ”ädelsten” kommer att överraska konsumenter med ett intresse för avec i premiumsegmentet! Säger en upprymd Thomas Larsson, produktchef på Hermansson &Co.

Barceló Imperial Onyx

Artnr: 82268

Pris: 449 kr

 

Text och bild – Hermansson &Co

 

Visited 4 times, 1 visit(s) today