Du i Fokus
MusikTeaterUpplevelser

Glittriga nunnor lyfter taket på China Teatern!

skriv ut
Nunnorna har flyttat in på China Teatern och de har inte gjort det obemärkt. De tog med sig hela 70-talet med polotröjor, paljetter och discokulor. Lägger man dessutom till en gangster, ett mord och ett vittne så har man hela handlingen i En värsting till syster.

Nog känner man hur Whoopi Goldberg finns med på ett litet hörn även denna höst. Förra gången var det som galet medium i Ghost, nu som vittne till ett mord i En värsting till syster – men det är ju inte Whoopi vi får se i rollen, utan härliga Gladys del Pilar. Likheten både till utseende och kroppsspråk är slående och energin är definitivt densamma. Glady del Pilar fullkomligen strålar som Deloris Van Cartier!

En värsting till syster handlar om discodivan Deloris, som drömmer om att bli en ny Donna Summer, men hon blir istället vittne till ett mord som begås av hennes gifte pojkvän. Polisen övertalar Deloris att vittna och gömmer henne i ett kloster fram till rättegången. Meningen är att hon ska hålla låg profil men det blir inte riktigt så när hon får sätta tänderna i klostrets kör som går från tämligen usel till helt briljant. Självklart visas kören på tv, kyrkobesökarna strömmar till och snart vet alla vart hon gömmer sig och jakten är i full gång.

Som pojkvän och gangsterboss ser vi Karl Dyall och Kim Sulocki spelar den förälskade och lite klantige polisen. Två superproffs, som vi sett i mängder med uppsättningar och älskar, publiken jublar bara Sulocki kommer in på scen. Att alla nummer sitter som en smäck är inte det minsta överraskande, bara njutningsfullt. Suzanne Reuter har fått äran att gestalta den lite bistra abbedissan och även om sången inte sitter till 100% så älskas hon av hela publiken!

Gladys del Pilar, Karl Dyall, Kim Sulocki och Suzanne Reuter är alla rutinerade artister, det vet vi. Överraskningen är Ebba Irestad! Här finns hela paketet; rösten, utstrålningen, känslan – allt! Karaktären Syster Maria Robert växer genom hela föreställningen och det gör även Ebba Irestad. Det är definitivt inte sista gången vi ser henne. En stjärna på väg uppåt!

Vi måste även prata lite om scen och kläder. Här snackar vi kulisser både på höjden, tvären och längden. På scen gäller det att veta var man sätter fötterna, det kommer kulisser från alla håll. Snyggt, behagliga färger och läckert ljus. Camilla Thulins kostymer är alltid något alldeles särskilt, denna gång är inget undantag. Det är rikligt med paljetter och detaljer, glittrigare nunnor har vi aldrig sett!

Vad kan man mer säga om En värsting till syster? Det är intriger, lite kärlek, glitter, härlig musik, humor och schyssta kläder – allt som behövs för en underhållande kväll. En komplett show med extra allt! Föreställningen är drygt 2,5 timme inklusive paus och den tiden går snabbt!

Detta kan vi verkligen rekommendera till alla, en härlig kväll – helt enkelt!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Martin Jikita, Bild – Pressbilder

 

Visited 19 times, 1 visit(s) today