Dafgårds i nytt samarbete med Mästerkocken Wichudaporn Chaiyasaeng
Dafgårds inleder ett nytt samarbete, den här gången med Wichudaporn Chaiyasaeng som var en av finalisterna i Sveriges Mästerkock. Nu blir det ännu fler thailändska smaker i köket i Källby och det är faktiskt Maestro Mannerström själv som rekommenderat henne.
– Ända sedan jag var liten har jag stått bredvid min mamma i köket. Det är hon som har lärt mig allt om thailändsk matlagning, där bra råvaror och mycket smak är det allra viktigaste. De nya rätterna har jag tillsammans med Dafgårds lagat från grunden i deras stora kök i Källby– allt för att du ska få en smakupplevelse av Asien på bara några få minuter, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.
Dafgårds utvecklar ständigt nya produkter och produktkategorier för att bredda sortimentet och attrahera nya kundgrupper. Produkterna som Dafgårds och Wichudaporn har tagit fram är de enda i nuvarande sortiment med asiatisk inriktning.
– Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Wichudaporn. Smaksinnet är hennes styrka och nu med de nya asiatiska rätterna kan vi erbjuda våra kunder en smakupplevelse i ett nytt produktsegment. För oss på Dafgårds är det viktig att ständigt utvecklas och utmana oss själva och därför ser vi med spänning fram emot hur de här rätterna ska tas emot, säger Magnus Dafgård.
Wichudaporn Chaiyasaeng är även aktuell med boken Thai! som kommer i slutet av november. 45 härliga recept från hennes uppväxt och några rätter med en mer västerländsk touch.
De tre rätterna är Chicken Pad Thai, Thailändsk Pad Thai med kycklingfilé, äggnudlar och grönsaker. Chicken Panang, Panangcurry med kycklingfilé, bambuskott och en mix av basmati- och svart ris och Chicken Teriyaki, Kycklingfilé i teriyakisås med äggnudlar, sesamfrö och broccoli. Alla i förpackningar om 350 gr.
Vår favorit blev direkt Chicken Panang! Krämig och god med lagom mycket hetta.
Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial