Du i Fokus
Hem & Inredning

Le Creuset Soirée: Extravagant art deco

skriv ut
På Le Creuset älskar man tidlös och vacker design. Som en hyllning till det glamorösa 1920-talet lanseras nu en gjutjärngryta i begränsad upplaga, med betoning på elegans, exklusivitet och snygg geometri.

Även om det var först på 1960-talet som begreppet Art Deco infördes som en stilbeteckning, uppstod uttrycket redan under samma period som varumärket Le Creuset skapades år 1925. Helt i linje med art deco-andan fokuserar också Le Creusets gjutjärnsdesign, då som nu, på funktionalitet, dekorativ servering och en uppgörelse med vissa influenser från tidigare designidéer.

Soirée-grytan kännetecknas av ett guldfärgat, symmetriskt art deco-mönster med olika geometriska former som trianglar, hexagoner och rektanglar. Grytans guldknopp ger en extra touch av sofistikerad elegans. Guldknoppen kan även köpas separat, om man vill “uppgradera” sin egen Le Creusetgryta

Le Creusets gjutjärnsgryta Soirée är dekorerad med ett guldfärgat, symmetriskt art deco-mönster med olika geometriska former. Det guldpläterade knopphandtaget tillför en extra dimension av exklusivitet, utöver den djupblå Deep Teal-färgen. Soirée-grytan matchar tallriksserien Signature som finns i samma färg.

Soirée-grytan är en självklar gåva till den som vill ha det allra senaste och tillföra något helt unikt och exklusivt i sin inredning. Grytan lanseras i begränsad upplaga, och kommer att vara tillgänglig för försäljning från den 1 oktober 2019 i Le Creusets egna butiker i Mall of Scandinavia och Täby centrum eller online på lecreuset.se.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today