Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Chill Out Dark & Elegant – gott, enkelt att ta med sig och miljösmart!

skriv ut
Nu är det dags för sommarens självklara aktiviteter som picknick, en tripp till sommarstugan eller en båttur med vänner. För en tid sedan lanserade Chill Out ytterligare ett tillskott till serien med viner på klimatsmart PET-flaska, denna gång i storleken 1L.

Dryck på PET-flaska är inte bara miljösmart och lätt att återvinna. Förpackningen är också praktisk eftersom den är lätt att bära och enkel att hantera. En PET-flaska väger endast en tiondel så mycket som en vanlig glasflaska vilket är en stor fördel för alla som ska bära med sig flaskor till sommarstugor och campingplatser. Flaskorna tar mindre plats än traditionella glasflaskor och packas smidigt in i till exempel båtkölen, campingkylen eller ner i picknickkorgen. Dessutom riskeras inget glaskross.

Senaste tillskottet Chill Out Dark & Elegant är ett smakrikt rött vin på 1-liters flaska. Utbudet av 1 L-flaskor är mycket begränsat men har visat sig populärt under senare år. Chill Out Dark & Elegant är en druvblandning där den välkända druvan cabernet sauvignon spelar huvudrollen, men har här fått en touch av petit verdot för extra fruktighet och smakrikedom. Det ger ett generöst fruktigt, smakrikt och balanserat vin med karaktär av svarta vinbär, plommon, viol, örter, mörk choklad och fat. Perfekt att servera till lite tyngre grillade kötträtter, mustiga grytor och lammrätter.

Någon sk “vinkännare” ifrågasatte för en tid sedan just bruket av PET-flaskor och hur många som faktiskt tycker om att dricka vin från en plastflaska. Vi kan bara svara för oss och vi har inget emot det alls! Varför inte spara på miljön när man kan? Särskilt när det inte görs på bekostnad av smak eller kvalitet. Häller man upp vinet på karaff så är det nog inte många som skulle kunna gissa att det tidigare legat på PET-flaska. Vi kan absolut rekommendera det!

Artikelnr: 2245

Pris: 73 kr

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 29 times, 1 visit(s) today