Cannelloni med spenat- och färskostfyllning

skriv ut
4 portioner

400 gr färska lasagneplattor (eller 16 ofyllda Cannellonirullar)

Fyllning:

  • 200 gr färsk spenat
  • 200 gr färskost
  • 1 röd lök, finhackad
  • salt
  • peppar

Tomatsås:

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar konserverade plommon- el cocktailtomater
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med såsen. Tärna lök och vitlök, fräs i olja och tillsätt tomterna. Låt det puttra ihop och smaka av med salt och peppar.

Hacka spenaten och blanda med den hackade löken och färskosten. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen jämnt över lasagneplattorna och rulla ihop dem (alt fyll rören) och lägg dem i en ugnsform i ett lager, inte på varandra. Täck med tomatsåsen och gratinera i ugn ca 20-30 minuter.

Servera med en fräsch sallad och toppa med lite parmesanost.

Tips! Man fyller enklast färdiga cannellonirör genom att trycka ner dem i fyllningen, ena sidan i taget.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Grön 6, Blå 6, Lila 6 per portion (4 cannellonis) om man använder färskost max 11%. Lägg till SP för parmesanosten.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita