Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Cacadu Ridge Semillon Sauvignon Blanc 2016

skriv ut
Cacadu Ridge Semillon Sauvignon Blanc är ett välkommet tillskott på Systembolaget och kommer att finnas i majoriteten av butikerna. Det är ett torrt vitt vin i klassisk Bordeauxstil med en aromatisk och distinkt smak. Perfekt en varm försommarkväll!

Cacadu Ridge Semillon Sauvignon Blanc är ett torrt vitt vin med tropisk ton av lime, passion, vit persika och friska mineraler som gärna avnjuts i ensamt majestät eller som kompanjon till klassisk svensk vår- och sommarmat med matiga sallader, gravad lax, fisk, kyckling och ljust kött.

Färgen är ljus gul och doften är frisk och aromatisk med inslag av citrus och vit persika. Smaken är medelfyllig, torr och frisk med inslag av persika, citron, melon och lime. Vinet är runt och härligt krämigt med en fin mineralkaraktär. Den aromatiska stilen balanseras av en väl integrerad rostad fatkaraktär. Vinet har en lång eftersmak och stort användningsområde.

Den tropiska papegojan Cacadu pryder flaskans etikett och har gett vinet dess namn. Cacadu Ridge. Etiketten med den vackra papegojan påminner om Australiens rika fågelliv och dess exotiska miljö vilket återspeglar sig i vinet som har en tropisk ton.

Cacadu Ridge Semillon Sauvignon Blanc är det första vinet på box från varumärket Cacadu Ridge. Sedan tidigare finns även ekologiska Cacadu Ridge Bin 14 Cabernet Sauvignon Shiraz (70 kr, nr 2010) och Cacadu Ridge Semillon Chardonnay (65 kr, nr 2060).

 

 

Cacadu Ridge Semillon Sauvignon Blanc 2016

Artikelnummer: nr 2080

Pris: 203 kr

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

 

Visited 13 times, 1 visit(s) today