Du i Fokus
DryckMat & DryckResorUpplevelser

Bjud på klassiska Licor 43

skriv ut
Om du någon gång besöker Spanien och området runt Cartagena – Murcia, så måste du besöka fabriken som gör Licor 43. På 90-talet var Licor 43 en väldigt populär dryck i Sverige och stora delar av världen. Det är en likör som smakar citrus och vanilj och som går att blanda mängder med välsmakande drinkar med. Ett besök på fabriken är ett minne för livet!

Licor 43 är en spansk likör som fått sitt namn av antalet kryddor och örter som den är kryddad med. Likör 43 har en lång historia som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal. Den har sitt ursprung i en annan likör, ”Liqvor Mirabilis”, vars recept man återuppfann och skapade den nya drycken ”Cuarenta y tres” (43 på spanska). Sedan 1946 har likören producerats av familjen Zamora på den spanska solkusten och den återfinns idag på butikshyllor och i barer i över femtio länder. Särskilt populär har den varit i Tyskland.

Företaget som gör Likör 43 heter Diego Zamora Group och är ett till 100% familjeägt företag baserat i Cartagena i Spanien. Med fokus på produktion och marknadsföring av alkoholhaltiga drycker återfinns Zamora Internationals varumärken på fler än 65 marknader runt om i världen. Fabriken är öppet för allmänheten och har en otroligt fin utställning över företagets historia. Här finns bilder, de första flaskorna vars design påminner om dagens utseende, gamla reklamfilmer och en massa annat. Man kan till och med göra sin egen licor 43-musik!

Har man tur får man vara med och blanda sin egen drink, kanske en kaffedrink, en longdrink, en shot eller något annat spännande. Här är ett klassiska recept på en av alla drinkar man kan göra med Licor 43 som passar bra i vinterkylan, hoppas det smakar!

ginger 43
Ginger 43
  • 20 cl Ginger Ale
  • 4 cl Licor 43
  • 1/4 lime
Gör så här:

Fyll ett stort glas med is. Häll på Ginger Ale och Licor 43. Pressa limejuice direkt i glaset och garnera gärna med en bit lime.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

 

Visited 37 times, 1 visit(s) today