Lätt Rabarberkaka
8-10 bitar
- 2 ägg
- 3/4 dl socker
- 150 g vaniljkvarg
- 6 msk vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Rabarber, skalad (2 – 4 stjälkar, runt 300g)
- 1 tsk smör/flytande margarin till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, smöra en bakform.
Skär den skalade rabarbern i bitar.
Vispa ägg och socker kraftigt. Blanda torrvarorna och vänd ner dem och kvargen i äggsmeten. Blanda väl men försiktigt. Häll smeten i formen. Stick ner rabarbern i smeten. Grädda kakan ca 30 minuter.
Servera gärna med en klick grädde, glass eller vaniljsås.
För er Viktväktare:
Points: 7 P för hela kakan om man använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och lättströ istället för socker (samma mängd).
Personliga Points: 7-11 PP för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och lättströ istället för socker.
Mitt WW: Grön 13, Blå 9, Lila 9 för hela satsen om använder 0,2% kvarg utan tillsatt socker och sötningsmedel istället för socker.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå
Pingback: Recept - dalagrisen | Pearltrees