Du i Fokus
Mat & Dryck

Apoteksgruppens Julskafferi 2022

skriv ut

I över 100 år har senap varit en jultradition på svenska apotek. Senapen har historiskt sett också använts som medicin och har av tradition därför fortsatt att säljas på apotek. För att hylla denna jultradition lanserar Apoteksgruppen varje år en ny senapssmak, årets smak är med mjuka toner av konjak.

Genom åren har apotekare kommit fram med en rad unika och säkerligen hemliga recept för olika senapsorter. I år tog Apoteksgruppen fasta på detta och involverade sina olika apotek runt om i landet där dem tillsammans fick vara med och rösta fram sin favoritsmak när det kommer till senap. Apoteksgruppen Heby stod till slut som vinnare med sin originalsenap med smak av konjak.

“Senap – Konjak” är grovkornig och har en något kraftig smak med viss sötma och en fin karaktär från konjaken. Senapsfröna är odlade på Annelunds Gård i Hov och senapen är tillverkad på ett hantverksmässigt sätt i Vadstena.

Utöver den nya senapssmaken finns ytterligare två nyheter i julskafferiet; Tryffel med apelsinsmak samt mandlar med smak av kardemumma. Totalt finns det numera 15 olika produkter i Apoteksgruppens julskafferi bla chokladtryfflar med eller utan havssalt, lakritskulor med vit choklad och hallon samt nougathjärtan. Några produkter tillsammans inslagna i cellofan, blir en bra julklapp i sista minuten, eller fin gåbortpresent i mellandagarna.

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

Visited 16 times, 1 visit(s) today