Du i Fokus
Mat & Dryck

Apoteksgruppens julsenap och årets julgodis

skriv ut
I över 100 år har senapen varit en jultradition på svenska apotek. I år lanserar Apoteksgruppen inte bara en ny senap utan även en massa gott godis!

Apoteksgruppens senap är grovkornig och består av gula och bruna senapsfrön. De gula senapsfröna bidrar med en kraftig senapssmak medan de bruna bidrar med styrka. Kryddpepparsenapen innehåller endast naturliga råvaror och är fri från konserveringsmedel. Den passar lika bra till skinkan som på smörgåsen.

Årets upplaga av Apoteksgruppens julsenap är tillverkad på ett hantverksmässigt sätt på Annelunds gård i Vadstena. Senapsfröerna är odlade på gården och senapen tillverkad inne i Vadstena. Senapen är grovkornig och har en något syrlig smak med viss sötma. Den består av lika delar bruna och gula senapsfrön. De gula senapsfröna ger en kraftig senapssmak medan de bruna fröna bidrar med styrka. Senapen innehåller enbart naturliga råvaror och innehåller inga konserveringsmedel.

– Vi ville i vår smaksatta senap hitta en ny spännande smak som band samman julens smaker. Vi har tidigare haft en senap med ingefära och nu ville vi kombinera den med något mer och testade med kardemumma. Vi utgick från vår populära originalsenap och provade oss noggrant fram för att hitta den perfekta balansen mellan syra, sötma och sting. Till sist röstade en smakpanel fram den här varianten som både har en fin rund smak, kardemummatoner med en trevlig hetta av ingefäran, säger Heléne Van Den Brink, Kategorichef egna märkesvaror på Apoteksgruppen.

Julens nyheter är en Julsenap med ingefära och kardemumma, silkeslena Chokladtryfflar i smakerna mint, havssalt och lakrits. Chokladdragerade mandlar samt Lakritskulor med vit choklad och hallon.

Testpatrullen har smakat, njutit och smaka lite till. Senapen är kanongod! Kanske den godaste vi smakat, eller i alla fall fem-i-topp. Tryfflarna är silkeslena, alldeles lagom stora och smälter härligt i munnen. Smakerna av mint, havssalt och lakrits är tydliga och otroligt välsmakande. Vår favorit blev den med lakrits. Chokladdragerade mandlar är alltid gott, lakritskulorna med vit choklad och hallon känns både somrigt och juligt samtidigt.

Men det är senapen och tryfflarna som ligger i topp! En burk senap och en kartong tryffel, inslaget i cellofan så har man en väldigt bra present. Vi kan garantera en nöjd mottagare.

 

Godsakerna finns på Apoteksgruppen.

 

Text och Bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

 

Visited 27 times, 1 visit(s) today