Du i Fokus
Hem & Inredning

Mellan blommor, snäckor och blå toner

skriv ut

The sky is not the limit är temat från Byon’s vår- och sommarkollektion 2023. Som alltid är det färgglatt, fullt med överraskningar och lekfulla förhoppningar. Denna säsong flörtar formspråket med grönsaker, frukter, blommor och organiska former. Detaljer som lockar till leenden och skratt, som får oss att våga ta ett, två och tre steg längre utanför det där vardagliga och trygga.


Säsongens färg från Byon är blått, koboltblå med inslag av hav och himmel. Chunky och rejält, för att detaljerna ska ta plats. Produkterna från Byon ska alltid vara dekorativa, även när de glöms kvar på bordet efter middagen eller när de står utan blommor.

– När vi känner att vi är klara med designen för en produkt adderar vi alltid lite till. Mer tyngd, färg och form just för att ge den där rätta känslan och attityden, säger Beatrice Lindgren, design- och konceptchef för Sagaform AB med varumärket Byon.

Några smakprov

Vase Crumple får oss att tänka på en ihopknycklad påse som flirtar med vacker origami. Älskad och hyllad blir den i power-blått kaxig, utåtriktad och självsäker. Ett konstverk som drar blickarna till sig, oavsett om den bär blommor eller inte.

Cia tillhör familjen Cara som består av små färgglada skålar i glas. Cias form får oss att tänka på böljande vågor, eller till fisken som simmar längs havets botten. Tillsammans med den blå färgmixen blir det en skål som andas glaskonst i ett kaxigt och coolt format. Servera sallad eller bara ställ fram som den är, för Bowl Cia vill synas och ta plats.

Plate Grape är ett fat av vindruvor i vackert lila-vinröd färg, chunky och tar sin plats utan att skämmas. Fatet piggar upp och är läskande dekorativt. Använd för sig själv eller kombinera med övriga frukter i Byon’s sortiment – då blir fruktsalladen komplett.

Poppy collection med fat, skål och kopp har blommat ut. Vi plockar in sommaren men på ett helt nytt sätt. Med inspiration från Vallmo kombinerar Poppy collection det klassiska och lekfulla. Detaljer som förhöjer alla situationer och sammanhang. En helt underbar servis som gör alla stunder mer blomstrande och sköna. Finns i två färgställningar – vit och röd, och som kopp, assiett och skål.

Återigen har havet inspirerat, just för att under havets yta skapas mönster och former som känns nära men ändå långt bort. Luca Candle holder har ett organiskt, fantasifullt mönster som förverkligats i ett chunky uttryck. I färgen powerblå är det en av säsongens statement produkter, en ljusstake som alla hem behöver.

Med rötterna på Västkusten har snäckor alltid en given plats hos Byon. Former som naturen själv gestaltat. När det kommer till Shelley så har vi djupdykt under ytan och inspirerats av formerna som gömmer sig där. Porslinet är glaserat för att det naturliga ska möta det lyxiga. Cup Shelly är en chunky snäckkopp, eller snäckskål om man så vill, i unik gestaltning, som kan kombineras med ett vågigt fat direkt hämtat från havet. Kollektionen innehåller också en maffig karaff för favoritdrycken eller för att använda som vas. Den glossy finishen gör att produkterna sticker ut på ett sätt vi saknat länge.

Det är ingen hemlighet att Byon älskar att plocka in naturens former, men på sitt eget sätt. Här har skogens svampar blivit peppar och saltkar, salt and pepper set mushi. Pigga, peppiga och roliga – 100% underbara. Garanterat detaljen på bordet som alla kommer vilja utforska och diskutera.

Byon skapar lekfulla och stilsäkra detaljer för alla hem. Produkter som både sticker ut och smälter in, alltid på gränsen mellan fantasi och verklighet. Byon har ett tydligt mål, att skapa inredningsdetaljer som får oss att le.

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – PressmaterialVisited 28 times, 1 visit(s) today