Du i Fokus
Hem & Inredning

Magnetiska dricksglas till sommarens äventyr

skriv ut
På picknicken, i båten eller husvagnen kan det vara lite ostadigt. Med ett magnetiskt glas stannar innehållet kvar där det ska, oavsett hur underlaget ser ut.

De här smarta glasen är magnetiska och står stadigt även när det lutar eller blåser. Glasen har en magnet ingjuten i botten av glaset och tillsammans med de magnetiska underläggen som följer med kan man ställa dem nästan var som helst. De unika glasen i högkvalitativ kristall är tillverkade i Bayern, Tyskland och har blivit belönade med German Innovation Award. De finns både som dricksglas och vinglas.

Magnetismen i glaset och underlägget är stark nog att hålla kvar glaset oavsett hur mycket brickan, båten eller bordet lutar. Magnetismen är perfekt avvägd så att glasen inte ska kunna glida iväg men samtidigt vara enkla att lyfta upp från underläggen.

De magnetiska underläggen har en självhäftande nano-gel på undersidan som fäster på i princip alla släta ytor. Underläggen är mjuka, vilket gör att man även kan sätta fast dem på något välvda ytor. De lämnar inga spår efter sig och är enkla att skölja av under ljummet vatten om de skulle bli dammiga eller smutsiga.

Vinglasen rymmer 25 cl, dricksglasen rymmer 40 cl – bägge levereras i ett 2-pack tillsammans med två magnetiska underlägg. Glasen ingår i en serie glas från start-up företaget Silwy.

 

Text och bild – Smarta Saker

 

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today