Du i Fokus
Hälsa & MotionHem & Inredning

Krislåda som säljs till förmån för Röda Korset

skriv ut
Som en del i SmartaSakers hållbarhetsarbete har SmartaSaker tagit fram en krislåda som säljs till förmån för Svenska Röda Korset. Krislådan innehåller basutrustning för att klara en samhällskris som ett längre strömavbrott och är framtagen utifrån Röda Korsets krisexperters råd. För varje såld låda går 100 kronor oavkortat till Svenska Röda Korsets arbete vid kriser och katastrofer.

– Vi är stolta över att ha tagit fram en krislåda med utrustning som hjälper människor att vara bättre förberedda inför längre strömavbrott och att kunna bidra ekonomiskt till Svenska Röda Korsets viktiga arbete, säger Ella Stemme, VD SmartaSaker.

Krislådan innehåller ett startkit med utrustning som gör det enklare att klara av en situation där viktiga samhällsfunktioner slås ut som till exempel vatten- och strömförsörjning. Dynamoladdad ficklampa med radio, dynamo- och solcellsladdat extrabatteri, hopfällbar vattendunk och vattenreningstabletter är några av produkterna.

– Vid händelse av en kris eller katastrof är det otroligt viktigt att du kan klara dig själv en tid. Att vara väl förberedd är en medmänsklig handling då samhället istället kan fokusera på dem som inte har möjlighet eller förmåga att göra detsamma. Genom att förbereda sig bidrar man till samhällets samlade förmåga att hantera en kris. En krislåda bör var och en av oss ha hemma och den här krislådan från Smarta Saker utgör en utmärkt grund, samtidigt som man genom att köpa den stöttar vårt arbete runt om i världen, säger Ylva Jonsson Strömberg, krisberedskapschef på Röda Korset.

Det finns mycket i vår vardag som vi tar för givet. Att kunna lyssna på nyheterna, att kunna ringa våra anhöriga och inte minst att det kommer rent dricksvatten när vi vrider på kranen. Om en oväntad eller allvarlig händelse inträffar kan enkla förberedelser vara avgörande.

Krislådan kostar 795 kronor och säljs på smartasaker.se samt i SmartaSakers butik i Stockholm.

 

Text och bild – SmartaSaker

 

Visited 38 times, 1 visit(s) today