Du i Fokus
Hem & Inredning

Klong presenterar Jubel i samarbete med Hanna Wendelbo

skriv ut
Under våren 2022 lanserar Klong Jubel, en nyskapande och innovativ vas designad av Hanna Wendelbo. Jubel är inspirerad av önskebrunnen och är en tidlös vas med flera olika användningsområden. 

– Tanken med Jubel är att alla ska kunna vara sin egen blomsterkonstnär och florist. Den är ett verktyg som gör det enkelt att skapa vackra blomsterarrangemang, säger Hanna Wendelbo.

Hannas bakgrund och gedigna kunskap om blommor och växter har varit avgörande i designprocessen och framtagandet av vasen. Hon har själv känt att en vas som Jubel har saknats på marknaden och hon har under flera år arbetat med många olika prototyper. Framtagandet av Jubel har tagit tre år. Såväl färg som form och materialval är oerhört genomarbetat och ingenting har lämnats åt slumpen.

Jubel har många olika funktioner och användningsområden. Den ska kunna placeras i mitten på ett bord och ha ett lågt uttryck i blomsterarrangemanget, men kan även placeras i en hylla eller i ett fönster och ha både maffigare och högre arrangemang. Man kan också vända på insatsen i vasen som har olika utföranden, och på det sättet också skapa lägre eller högre arrangemang.

Vasen är tillverkad i rostfritt stål och finns även med en delvis matt pulverlackerad mörkgrön yta. För de festligare tillfällena kan man addera den medföljande skylten med texten ”Hurray”.

– Under designprocessen har vi varit måna om att vasen ska ses som den perfekta ”mittpunkten” att samlas kring, som ett typ av firande. Det handlar om att samlas och fira någonting och att man gärna skapar ett vackert arrangemang i vasen i samband med ett firande, säger Hanna Wendelbo.

Vasen är i rostfritt stål eller mörkgrön & rostfritt stål, den är ca 40 cm lång, 14 cm bred och 5 cm hög.

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 19 times, 1 visit(s) today