Idéträdgårdsutställningen ”Inglasat 2.0” – invigd av Kungaparet

skriv ut
Förra lördagen klipptes bandet på idéträdgårdsutställningen ”Inglasat 2.0” på Sollidens Slott. Det är åttonde året i rad som Sollidens Slott bjuder till Idéträdgårdsutställning på Gustaf V:s gamla krocketbana. Ernst Kirchsteiger, Kajsa Vildängen, Paul Svensson och Malin Björkholm, ger inspiration till slottsparkens besökare genom att inreda varsitt växthus på sitt alldeles egna unika sätt.

Årets tema, är precis som förra året, inriktat mot det glasade rummet och hur det är mer än bara en plats för odling. Ett rum för rekreation, kreativitet och umgänge. Det ligger helt rätt i tiden, då intresset för att skaffa växthus är större än någonsin. Många vill kunna odla sina egna grönsaker, men också ha växthuset som en plats för sig själv, sina trädgårdsprojekt och för middagar i trädgården under en längre tid på året. De fyra inredarna har fått äran att fylla växthusen och orangerierna på sitt eget personliga sätt.

Träd in i Ernst Kirchsteigers värld som han skapat i Serralux vägg. Sänk axlarna, känn in rummet och inspireras med alla sinnen i detta genuina och mysigt inredda växthuset, där Ernst tavlor pryder träväggen. En plats att umgås i och uppleva saker tillsammans. Här har Ernst blandat gammalt och nytt, skört och rejält och signalerar verkligen liv, kreativitet och kärlek till platsen.

Kajsa Vildängen har skapat en fantastisk miljö i den runda glaspaviljongen Classica. Träd in i en grön oas där man finner sinnesro, inspireras, mår bra och berörs. Vem vill inte hoppa ner i badkaret, njuta av enedoften, målningarna, Kajsas inspirerande inredning och hennes berättelser om skogsbad.

Passa även på att träda in i Paul Svenssons unika gastronomiska värld som han byggt upp i Linné Orangeri. Det är omöjligt att inte inspireras av Paul, hans idérikedom, ödmjukhet och innovativa receptsamlingar. En ”nostalgisk, sinnrik och nutida trädgård” med full inspiration och kärlek kring det härodlade.

Floristen Malin Björkholm har skapat ett stilrent och drömmigt inrett växthus som bjuder in till härliga middagar. Här inspireras man av hantverk, både keramik från Öland, vackra torkade blomsterkransar och det imponerande blomstermolnet som hänger över det inbjudande matbordet. Här kan man sitta länge och odla minnen.

 

Växthusen kan du se på Sollidens Slott under hela säsongen fram till den 2 oktober.

 

 

Text och bild – Pressmaterial