Du i Fokus
Hem & InredningTeknik

Fem smarta julklappstips till den som har allt

skriv ut
Vad ger man i present eller julklapp till någon som redan har allt? Satsa på något som personen inte vet att den behöver – och som faktiskt kan göra skillnad. En sådan julklapp är Krislådan, som säljs till förmån för Röda Korset. 

Vi har alla har en person i vår närhet som är svår att köpa presenter till eftersom denne redan har det mesta. Satsa då på att ge bort något som kan göra skillnad både i vardagen och för någon annan. Krislådan innehåller artiklar som behövs om krisen kommer – bla en hopfällbar vattendunk och en vevladdad ficklampa med inbyggd radio. Lådan är framtagen utifrån Röda Korsets krisexperters råd och för varje såld låda går 100 kronor till hjälporganisationen.

En röd tråd genom SmartaSakers sortiment är att produkterna ska underlätta vardagen för människor. Vi handplockar alla våra produkter, testar innan vi tar in dem och säljer bara sådant vi själva gillar. Krislådan är framtagen för att hjälpa människor att vara bättre förberedda om vi skulle hamna i en krissituation. Det är en julklapp som gör gott i dubbel bemärkelse, säger Ella Stemme, vd och grundare av SmartaSaker.

Här följer förslag på fem innovativa klappar att ge bort till den som har allt – och som personen faktiskt kanske till och med behöver.

1.Krislådan

En låda framtagen för att göra det enklare att hantera en samhällskris som till exempel ett längre strömavbrott. Framtagen utifrån Röda Korsets krisexperters råd och 100 kronor går oavkortat till Röda Korsets arbete i områden drabbade av kris och katastrofer.

2.Ekerreflexer

Ett måste för den ständige cyklisten. Dessa reflexer sätts på ekrarna och hjälper till att synas på vägarna. De reflekterar strålkastarljus från alla håll och ökar cykelns synlighet i mörker och dåligt väder med upp till 200 meter. En billig livförsäkring.

3.Bokashi 2.0 startkit

Kompostera med den japanska Bokashi-metoden. Startkitet innehåller tillbehören du behöver för att kompostera med den unika komposteringsmetoden. Lägg dina matrester i komposthinken och häll på kompostströ, så startas en fermenteringsprocess som syrar matresterna. Resterna behåller alla nyttiga ämnen som sedan överförs till jorden i rabatten och kökslandet.

4.Panntermometer

I dessa tider är det många som mäter sin kroppstemperatur oftare än vanligt, och kanske ännu mer nu när vi går in i förkylningstider. Panntermometern är då ett snabbt och hygieniskt verktyg.

5.Brandsläckare med kolsyrepatron

Svensk innovation med giftfri gas som inte förstör inredningen. Smart design och form gör att den kan förvaras synligt och hållas lättillgänglig. Enkel att använda och går att öva med för att vara så väl förberedd som möjligt om brand skulle uppstå.

 

Text, tips och bild – Smarta Saker

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today