Du i Fokus
Hälsa & Motion

Gregory först med ryggsäckskollektion i plusstorlekar

skriv ut

Gregory lanserar en plus size-kollektion för vandring. Ryggsäcksmodellerna är avsedda för såväl längre vandring som dagsturer och vardagsbruk för män och kvinnor. Genom att vara först på marknaden med plusstorlekar fylls storleksluckor, och bärsystem som tidigare inte varit tillgängliga finns nu äntligen för alla.

Gregorys designteam, som är världsledande inom ryggsäckskonstruktion, har tagit fram den nya kollektionen i samarbete med Jenny Bruso och hennes organisation Unlikely Hikers. Genom samarbetet har man höjt förståelsen för passforms- och komfortbehov hos vandrare och ryggsäcksresenärer i plusstorlek. Detta har resulterat i avsevärt förbättrad passformsgeometri som inkluderar axelselens anpassade vinklar och utökad bredd och längd, samt en mycket större höftbältespassform med lättare tillgänglighet för bältets fickor.

– Gregorys hela grundfilosofi är att ryggsäckar ska kunna anpassa sig till och vara bekväma för en mängd olika kroppsformer och storlekar. Som kategoriledare inom ryggsäckskonstruktion och komfort älskar vi detta initiativ. Detta möjliggör att våra produkter verkligen passar och fungerar för alla vandrare, säger John Sears, VD för Gregory Mountain Products.

Unlikely Hikers är ett community som startade i Portland. De jobbar med mångfald, antirasism, kroppspositivism och verkar för en mer inkluderande outdoorindustri. De hjälpte designteamet med prototyptestning, passformstestning och produktrecensioner under utvecklingsprocessen. Unlikely Hikers är även en engagerad partner i marknadsföring av kollektionen.

Fåtal modeller ur Plus size-kollektionen har varit tillgängliga på Gregorys webbshop sedan juli 2022, men nu finns den utökade kollektionen på den svenska marknaden hos utvalda återförsäljare såsom bland annat Naturkompaniet från och med april 2023.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 19 times, 1 visit(s) today