Du i Fokus
Hälsa & Motion

ELW – Solskydd med naturlig omtanke

skriv ut
Många timmar i solen kväver bra solprodukter. Elw är framtagen med hänsyn till både människa och natur. Alla produkter är baserade på vårdande och miljövänliga ingredienser, utan onödiga tillsatser, konstgjorda färgämnen eller parabener. Allt för att både vi och naturen ska må bra.

Elw Sol är sex oparfymerade produkter som effektivt hjälper din hud i solen, de återfuktar och skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Solkrämerna har SPF 15-50, de kladdar inte och går snabbt in i huden, After Sun har en svag doft, svalkar skönt och ger en härligt återfuktande känsla. Produkterna är miljömärkta av Svanen och innehåller inga konstgjorda färgämnen cykliska silikoner eller parabener.

Vi har testat alla sju produkter och gillar särskilt solsprayen som är lätt att spraya på och smörja in. Alla krämerna går snabbt in i huden och klarar ett par bad utan problem. En annan favorit är After Sun som doftar svagt av menthol och känns otroligt svalkande och fräsch efter en dag i solen. Elw finns i Apoteksgruppens butiker.

Några tips i solen:

Kläder ger ett mycket bra solskydd. Ju tätare tyget är, desto bättre skyddar det. För att skydda huvudet rekommenderas solhatt med brätte. Glöm inte ögonen – använd solglasögon.

Smörj in dig och låt krämen torka innan ni går ut i solen.  Använd rikligt med solkräm, minst en handfull. Glöm inte fötter, händer, ansikte, öron och nacke. Smörj på nytt efter ett par bad.

Solen står som högst mellan klockan 11 och 15. Passa på att gå inomhus då eller sitt i skuggan.

Huden behöver återfuktas efter en dag i solen. En återfuktad och frisk hud klarar solens skadliga strålar bättre än en torr och skadad hud, smörj därför med after sun eller annan återfuktande kräm när du har solat klart.

Kontrollera att dina solskyddsprodukter inte passerat utgångsdatum. Förvara dem svalt så håller de längre.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 94 times, 1 visit(s) today