Du i Fokus
Böcker

Vingar av silver – Camilla Läckberg

skriv ut
För ett år sedan dök en helt ny figur upp i Camilla Läckbergs böcker. Läsarna fick lära känna Faye och ta del av hennes innehållsrika liv i med- och motgång. En bur av guld blev årets mest sålda bok 2019, nu kommer uppföljaren Vingar av silver, som tar vid där den förra boken slutade.

I En bur av guld träffar Faye entreprenören Jack och hjälper honom och hans kollega att starta ett företag som visar sig blir väldigt framgångsrikt och kan snart vältra sig i lyx och pengar. Faye har kanske inte världens lyckligaste äktenskap, men försöker få det att fungera så gott hon kan – ända tills Jack en dag säger att han vill skiljas och ställer henne på bar backe. Äktenskapsförordet lämnar henne luspank, men hon är inte fattig på idéer och hon vill ha hämnd. Till vilket pris som helst.

Vingar av silver är en direkt fortsättning på En bur av guld och man bör läsa dem i ordning. Just när Faye trodde allt var lugnt och allt trassel är över hotas hennes tillvaro igen. Hon har byggt upp ett liv utomlands, exmaken Jack sitter i fängelse, hennes företag Revenge skördar stora framgångar och hon får kärlek i sitt liv igen. Men när Revenge ska lanseras i USA dyker det plötsligt upp ett allvarligt hot mot bolaget och Faye ser trogna vänner svika henne. Något är fel. Med hjälp av en handplockad grupp kvinnor kämpar hon för att rädda det som är hennes – och för att rädda sig själv och dem hon älskar.

Camilla Läckberg vet hur man bygger en story som griper tag i läsaren. Precis som den förra boken är detta en bladvändare från första sidan. Undertecknad sträckläste boken på en enda dag, så man kan nog säga att den även är lättläst och precis lagom tjock för en regnig dag. Här finns härliga intriger, intelligenta och drivna kvinnor, vänskap och massor med sex. Inget för den som är pryd! Nu får vi även veta lite mer i detalj vad som hände när Faye var yngre hemma i Fjällbacka. Varför tog hennes bror livet av sig och hur gick det till när hennes mamma försvann?

Allt slutar med en rejäl cliffhanger – så nu väntar vi direkt på nästa del i serien!

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial (montage – Marlene Rindå Jikita)

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today