Thaigryta med nudlar
4 Portioner
- 500 g naturell Tofu
- 1-2 msk olja
- 250 gr strimlad morot
- 150 gr strimlad purjo
- 250 gr äggnudlar
- 3,5 dl vatten
- 1 msk Asian fond – röd
- 1/2-1 tsk röd currypasta
- 1 msk fisksås
- 1 msk ostronsås
- 1 msk ponzu sås
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk majsstärkelse
- 1 kruka koriander
Gör så här:
Koka nudlarna efter instruktioner på förpackningen.
Börja med buljongen. Koka upp vattnet och ha i fonden, fisksåsen, ostronsåsen, ponzu och sesamolja.
Skär tofun i tärningar. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och stek tofun runt om. Ställ åt sidan.
Hetta upp resten av oljan, ha i currypastan och smeta ut den, ha i morötterna och purjon och stek tills de mjuknat något. Häll tillbaka tofun och ha i buljongen, låt sjuda ca 5 minuter. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten och häll ner i tofun. Blanda om och låt tjockna lite.
Servera med nudlarna och toppa med koriander.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 36 P för allt, om man använder 1 msk olja.
Points: 36 P för allt, om man använder 1 msk olja.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se